+31 (0)6 52 44 26 27 marjolein@vanankman.nl

Online zichtbaarheid

Wil je weten waarom online zichtbaarheid belangrijk is voor jouw praktijk en hoe je een grotere online zichtbaarheid kunt bereiken?

 

Zorgprofessional of ondernemer?

Bij het starten en het runnen van een eigen zorgpraktijk heb je naast je baan als medicus ook nog een andere baan, namelijk die van ondernemer. Je hebt te maken met vele aspecten die niet alleen betrekking hebben op het behandelen van cliënten of patiënten.

Een aantal zaken die bij het runnen van een eigen zorgpraktijk komen kijken:

 • Administratie
 • Marketing
 • Aquisitie en netwerken
 • Financiën
 • Wet en regelgeving
 • En wellicht ook nog personeelsmanagement en leiderschap

 

Het belang van online zichtbaarheid voor zelfstandige medische professionals

Wil jij je bedrijf succesvol maken? Dan moeten jouw cliënten weten dat je er bent. Ze komen niet naar je toe als ze niet weten dat je praktijk bestaat. En als ze je praktijk wel kennen, en weten dat jij er bent, dan willen ze graag eerst een beeld vormen van jou en je praktijk voordat ze naar je toe komen.
Mond-tot-mond reclame was ‘vroeger’ een van de meest belangrijke bronnen om te voorzien in een stroom van nieuwe patiënten, maar daar zul je het nu niet meer mee redden. Tegenwoordig is het internet de meest krachtige tool en voor iedereen toegankelijk. Mensen willen je zien en willen een beeld krijgen van hoe jij werkt. En ze willen graag opzoeken wat jouw specialisme en expertise is en hoe ze jou kunnen bereiken. Kortom, ze willen je leren kennen.

Je online zichtbaarheid bevordert de toegankelijkheid en het maken van afspraken wordt makkelijker.

 

Hoe kun je er nu voor zorgen dat je online zichtbaarheid wordt vergroot?
5 Tips:

 1. Om te beginnen heb je een goede website nodig. Deze moet niet alleen ‘mooi’ zijn met heldere informatie, maar moet voldoen aan vele eisen  zodat de vindbaarheid van je website optimaal is (SEO).
 2. Artsen en andere medische professionals kunnen een online boekingsplatform gebruiken. Dat is zeer handig voor patiënten omdat ze direct hun afspraak online kunnen boeken. Ook voor de medisch professional is dit handig want zij kunnen al hun afspraken beheren via deze tool. Een voorbeeld van een online boekingsplatform is bijvoorbeeld Doctena of simplybookme.
 3. Je kunt een profiel instellen op bijvoorbeeld Google Business. Hiermee kun je je online zichtbaarheid vergroten, het helpt je om een reputatie op te bouwen en je kunt het gebruiken voor reviews van andere tevreden cliënten.
 4. Bloggen is een belangrijke tool om je online zichtbaarheid te vergroten. Niet alleen geweldig voor je volgers om regelmatig nieuws te lezen, maar weet je op de juiste manier deze blogs te schrijven (met de juiste SEO kennis) dan zal het zeker bijdragen aan grotere online zichtbaarheid.
 5. Plaats je praktijk op social media. Hiermee bereik je een enorme doelgroep en kun je makkelijk en snel naamsbekendheid creëren.

Start jij een praktijk en wil je je klantenbestand laten groeien? Of neem je een bestaande praktijk over maar zou je een groot aantal werkzaamheden anders willen organiseren? Dan is het verstandig om aan je online zichtbaarheid te werken.
Heb je die tijd, expertise of interesse niet, en zou je eens willen sparren over jouw online zichtbaarheid, of wil je het uitbesteden? Neem dan contact op.

Pin It on Pinterest