+31 (0)6 52 44 26 27 marjolein@vanankman.nl
Doel is zichtbaar maken dat ik een gecertificeerde opleiding heb gevolgd.

Wat een mooie stap!

Na een jaar ziektewet met veel ‘schildkliergedoe’ ben ik vanuit de ziektewet gestart met mijn opleiding Virtual Assistant bij VA school. In het begin niet makkelijk maar wat kreeg (en krijg!) ik een energie van deze opleiding. Het heeft zéker bijgedragen aan mijn herstel en dat doet het nog steeds! Wat een mooie stap!

Hanneke Wessel, founder van VA school, heeft me in een oriëntatiecursus van een week kennis laten maken met het vak Virtual Assistant. Binnen een dag viel alles op z’n plaats.

 

Oriëntatieweek

Tijdens de oriëntatiecurcus van een week, die ik overigens pas ontdekte aan het eind van de week, werd ik binnen 1 dag niet alleen overspoeld met ontzettend veel informatie, maar ik werd met minstens zoveel enthousiasme overspoeld.  Wat een inspirator is Hanneke Wessel van VA school! Na deze oriëntatieweek heb ik me gelijk ingeschreven voor de opleiding ‘Start een succesvolle business als VA’.

Het vak van Virtual Assistant is momenteel enorm in opkomst. En ook de corona crisis draagt hier in positieve zin aan bij. Sinds ‘Corona’ gaat zoveel meer online en werken zoveel mensen vanuit huis. Precies wat een Virtual Assistant doet, online werken. Een Virtual Assistant is een zelfstandig ondernemer die andere ondernemers (en/of MKB) op afstand ondersteunt. Ze werkt online en haar werkplek is flexibel, met een goede internet verbinding en een goede laptop komt ze al een heel eind. Een Virtual Assistant is voor de ondernemer die ze ondersteunt, een sparringpartner, iemand die ondersteunt en adviseert, maar vooral ook een helpende hand. Ze werkt met veel verschillende online tools en haar taken zijn heel divers. Als ze ondernemers werk uit handen neemt kunnen ondernemers zich weer (meer) richten op hun prioriteiten en core business. Hierdoor zullen ze (weer) meer plezier en ondernemerschap ervaren en daarnaast zullen ze met hun bedrijf verder kunnen groeien.

 

Creëer je eigen baan – Feel the joy

Als Virtual Assistant kies je zelf welke werkzaamheden je wil gaan doen. En ook leuk, je kiest zelf met wie je wel en met je niet wil werken. En als je dan daarbij ook nog eens zelf je werk locatie en werktijden kunt kiezen…. Ideaal! Tijdens de opleiding wordt al snel duidelijk wat je allemaal kunt maar vooral ook wat je allemaal graag zou willen (en misschien tot nu toe niet hebt gedaan). Als Virtual Assistant creëer je dus gewoon helemaal zelf de meest ideale baan onder je eigen voorwaarden. Feel the joy!

De Training ‘Start een succesvolle business als Virtual Assistant’

Tijdens de training ‘Start een succesvolle business als Virtual Assistant’ komt alles aan bod wat er komt kijken bij het beginnen van een eigen bedrijf als Virtual Assistant. In 15 verschillende modules (plus een aantal extra bonus modules) bouw je letterlijk je eigen bedrijf op. Je start met jezelf, je ontdekt nog beter hoe je in elkaar zit en wat je graag wilt. En niet onbelangrijk, je leert ook heel goed wat je vooral niet wilt. Je bepaalt je doel en je ideale klant. Met en voor wie zou je willen werken? Welke werkzaamheden zou je kúnnen doen, en welke werkzaamheden zou je graag wíllen doen. Je gaat daadwerkelijk je bedrijf inrichten, je bedenkt je bedrijfsnaam, je maakt een logo en ontwikkelt je huisstijl. Tijdens de verschillende modules krijg je theorie, veel webinars en praktijkopdrachten, en ook training in vele nieuwe innovatieve online tools.

Tijdens mijn opleiding Virtual Assistant bij VA school had ik veel contact met mijn Virtual Assistant buddy. De opleiding doe je alleen, maar ook samen met je buddy. Je leert je eigen bedrijfsadministratie op te zetten en krijgt veel informatie over verschillende boekhoudprogramma’s. Verzekeringen komen aan bod en je start met netwerken. Uiteraard komen social media zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest aan bod. Je kunt er niet omheen. Social media zet je in voor je bedrijf, het is een geweldige manier om met je klanten te communiceren. Veel ondernemers hebben hier te weinig tijd voor, hier kan een Virtual Assistant goed bij helpen. Wat zijn de trends en mogelijkheden voor je bedrijf op deze kanalen? De techniek komt uitgebreid aan bod. Niet alleen het gebruik van techniek, maar ook de veiligheid en cybersecurity komen aan de orde. Ook dit is een onderwerp waar ondernemers vaak liever niet teveel tijd aan besteden. En bij een eigen bedrijf hoort een eigen website. Je leert om ook de website zelf te maken zodat je ook dit uit handen kunt nemen bij je toekomstige opdrachtgevers. Overige onderwerpen die uitgebreid aan bod komen zijn Online Marketing (salesfunnels en contentstrategie) en uiteraard de juridisch zaken zoals het maken van je algemene voorwaarden, privacyverklaring, de wet DBA, AVG en cookiestatement.

Woorden mozaiek om een beeld te creeëren van alles wat je leert tijdens de opleiding

Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor jou kan betekenen? Kijk dan snel bij mijn diensten en lees meer in mijn andere blog over welke 250 werkzaamheden je allemaal kunt uitbesteden.

Pin It on Pinterest